Jak vybrat dokonalý šperk?

Jak vybrat dokonalý šperk?

U výloh klenotnictví se vždy zastavují ženy, které se zalíbením okukují vystavené šperky. Stejně tak ale i muži, kteří přemýšlí, čím by své drahé polovičce mohli udělat radost. Výběr toho správného šperku však může být matoucí nejenom pro mužské pokolení, ale i pro něžnější pohlaví. Nabídka je v dnešní době skutečně široká a vyznat se v ní může být občas přinejmenším náročné. Podle čeho tedy vybírat jednotlivé kousky, aby lahodily nejenom oku? 

 

Důležitým vodítkem při výběru šperku může být i odstín pleti 

Většina z nás klade velký důraz na to, jak bude vypadat. Make-up, vlasy, oblečení, ale při výběru šperků řada z nás mnohdy tápe. I když se mnoho z nás mylně domnívá, že šperky jsou neutrální a více či méně se hodí ke každému odstínu pleti, my vás možná nyní vyvedeme z omylu. Tento klíčový faktor je při výběru šperku rozhodující a proto bychom ho neměli při nákupu přehlížet. Barevný odstín a tón pokožky totiž rozhoduje, nakolik je šperk schopen jeho nositelku rozzářit. Stejný šperk tak může na každé ženě vypadat nepatrně jinak. 

 

Pokud tedy vybíráte šperk, zaměřte se na tón pleti nositele. Studenějším tónům pleti budou více lahodit šperky ze stříbra, bílého zlata nebo ocele, zatímco teplejším odstínům pak bude slušet více zlatá barva. Samozřejmě se nejedná o pravidlo, rozhodující jsou i osobní preference či vlastní vkus. Může se však jednat o jakési vodítko, které vám výběr může přinejmenším usnadnit. 

 

Pomůže i odstín vlasů

Při cestě za ideálním šperkem se můžete řídit i barvou vlasů nebo třeba očí. I když se velmi často přehlíží, právě ony mohou mít vcelku velký vliv na to, jak budeme šperk vnímat. A v neposlední řadě je samozřejmě rozhodující i událost, na kterou chceme šperk vynosit. Jiné šperky zvolíme na každodenní chození do práce a jiné zase na slavnostní večer ke garderobě. 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu